آرم سایت
آرم سربرگ چسبیده
آرم تلفن همراه
  • پروژه ها
  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • شروع سفارش
قبلیتبلیغات کارآمد در نمایشگاه با ماکت های حجمی18 آبان 1398بعدیسفارش ساخت انواع ماکت تبلیغاتی19 آذر 1398
  • مقالات

معماری پارامتریک چیست؟ اصول طراحی پارامتریک

آذر 16, 1398در مقالات 0 نظرات 0 پسند

معماری از سبک‌های مختلفی تشکیل‌شده است که یکی از جدیدترین و درعین‌حال تکامل‌یافته‌ترین سبک‌های آن معماری پارامتریک است. در طراحی و پروژه‌های بزرگ و کوچک شهری می‌توان از این نوع معماری با طراحی رایانه‌ای به‌صورت کاملاً حرفه‌ای استفاده کرد. در واقع معماری پارامتریک سبکی جدید در شاخه معماری و طراحی است که با استفاده از آن می‌توان طرح‌های پیچیده و کاملاً سه‌بعدی را در محیط‌های مختلفی همچون ساختمان پیاده‌سازی نمود.

در ادامه تصمیم داریم شما را با این سبک معماری آشنا کرده و تمام اطلاعات لازم در مورد اصول، کاربردها و مزایای این سبک را به شما ارائه دهیم. همراه ما باشید!

معماری پارامتریک چیست؟

معماری پارامتریک تکنیکی است که در آن مهندسان از الگوریتم‌های کامپیوتری برای طراحی و ساخت محصولات یا ساختارهای پیچیده و سفارشی استفاده می‌کنند. این فرآیند به طراحان امکان می‌دهد تا مجموعه‌ای از پارامترها یا متغیرها را در رایانه وارد کنند؛ سپس الگوریتم‌های مربوطه از آنها برای ایجاد یک راه‌حل منحصربه‌فرد استفاده می‌کنند.

برای مثال، یک مهندس ممکن است ابعاد یک مکان، میزان نور خورشید و نوع خاک موجود را وارد کند و بعد این الگوریتم یک پنل خورشیدی سفارشی تولید می‌کند که برای آن مکان خاص بهینه شده است.

به عبارت دقیق‌تر می‌توان گفت فرآیند طراحی پارامتریک انعطاف‌پذیر است و می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از مشکلات، از مهندسی گرفته تا معماری و طراحی محصول، اعمال شود.

معماری پارامتریک - طراحی پارامتریک - مدل معماری
برج شهر بی‌انتهای لندن، نمونه‌ای از معماری پارامتریک

تاریخچه معماری پارامتریک

اشکال جدید بر پایه کاربرد ریاضیات نخستین بار توسط فردی ایتالیایی به نام لوئیچی مورتی در معماری پارامتریک استفاده شد، این شخص هنرمند و معمار تلاش‌های بسیاری در این زمینه کرده است تا بتواند این نوع معماری را با فرمی جدید و با تلفیقی از ریاضیات نوین در طراحی خلق نماید. این شخص ایتالیایی وی موفق شد در سال ۱۹۵۷ موسسه‌ای را بر مبنای این نظریه تأسیس و اداره نماید. سانتا کالاتراوا، پاتریک شوماخر و چند نفر دیگر از معمارانی هستند که از سبک پارامتریک استفاده می‌کنند.

جالب است بدانید که ایده پارامتریک ابتدا درطراحی هواپیما و سپس در خودرو پیاده‌سازی شده و هم‌اکنون وارد عرصه معماری ساختمان‌ها گردیده است. معماری به سبک پارامتریک از فرآیندی دیجیتالی آغازشده و منجر به طراحی و درنهایت ساخت می‌شود.

اصول معماری پارامتریک

·  اصول معماری پارامتریک بر پایه مدل‌سازی سه‌بعدی است که به‌منظور سهولت کار طراحان ایجادشده است. با استفاده از این نوع مدل‌سازی در هر مرحله از معماری می‌توان این طراحی را در آن پیاده‌سازی نمود.

·  ساخت سازه‌هایی که طراحی پیچیده دارند با کمترین سرعت از مهم‌ترین اصول معماری پارامتریک است.

·      در طراحی معماری به سبک پارامتریک از هندسه سه‌بعدی استفاده می‌شود. محاسبه هندسه در این نوع معماری توسط نرم‌افزارهای مختلفی همچون گراس هاپر امکان‌پذیر است که طراحان با استفاده از این نرم‌افزارها می‌توانند اشکال مختلف هندسی را با طراحی کاملاً پیچیده در معماری استفاده نمایند.

مزایای معماری پارامتریک

معماری یا همان مدل‌سازی پارامتریک یکی از روش‌های دیجیتال پرکاربرد است و بسیاری از شرکت‌های ساخت ماکت و دکور به دنبال استخدام افرادی با دانش مدل‌سازی پارامتری یا محاسباتی هستند. برخی از مزایای این سبک معماری عبارتند از:  

·      طرح‌های این سبک معماری به شما این امکان را می‌دهند که فراتر از تفکر طراحی مرسوم معماری کار کنید.

·      طراحی، استفاده مجدد و بهبود الگوریتم‌ها در معماری پارامتریک بسیار راحت است.

·      این سبک معماری به افزایش عملکرد یک طراحی کمک خواهد کرد.

·      معماری پارامتریک معماران را قادر می‌سازد تا فضاهای مختلف را به بهترین شکل ممکن جلوه دهند.

·      ساخت مدل معماری در طول کل فرآیند طراحی بازخوردهای عالی ارائه می‌دهد.

·      با استفاده از ابزارهای پارامتریک می‌توان عملکرد ساختمان را شبیه‌سازی کرد.

·      این سبک از معماری به کمک اصول و قواعد زیبایی شناسی، کارایی طرح‌ها را حفظ می‌کند.

معماری پارامتریک - طراحی پارامتریک - مدل معماری
استادیوم آشیانه پرندگان پکن

نرم افزارها و ابزارهای طراحی پارامتریک

اکثر نرم افزارهای مدل سازی پارامتریک اکنون با یک رابط برنامه نویسی ویژوال کار می‌کنند. این ابزارها به عنوان پاسخی به نیازهای معماران و طراحان، به طور فزاینده‌ای در حال پیشرفت هستند. در ادامه ما به برخی از بهترین نرم‌افزارهای معماری پارامتریک اشاره خواهیم کرد:

1.    راینو و افزونه محبوب گراس هوپر: راینو شناخته‌شده‌ترین ابزار برنامه نویسی بصری برای ساخت مدل معماری پارامتریک است. این نرم افزار دارای افزونه‌ای معروف به نام گراس هوپر است که از این افزونه برای طراحی معماری به سبک پارامتریک استفاده خواهد شد. محیط این نرم افزار تاحدودی به اتوکد شباهت دارد، اما بسیار دقیق‌تر از آن است. با وجود تصورات غلطی که در خصوص این نرم افزار وجود دارد، اما باید بدانید که یادگیری آن بسیار راحت است و پیچیدگی خاصی ندارد.

این برنامه مجموعه‌ای افزونه‌ها و ابزارهای کاربردی دارد که کار کردن با آن‌ها بسیار ساده است و همین موضوع هم آن را نسبت به رقبا متمایز می‌کند.

2.    نرم افزار سالیدورک: یکی دیگر از محبوب‌ترین نرم افزارهای حوزه معماری و طراحی پارامتریک در بین مهندسان، نرم افزار سالیدورک نام دارد. این نرم افزار به شما امکان می‌دهد انواع اشکال هندسی، منحنی‌های مارپیچ، شیب دهی به سطوح، چرخش اجسام حول یک محور، قرینه سازی اشیاء سه بعدی و… را طراحی کنید. بدون شک سالیدورک را می‌توان یکی از غول‌های طراحی و ساخت مدل معماری به شمار آورد.

3.    نرم افزار کتیا: Catia یکی دیگر از بهترین نرم افزارها در حوزه طراحی به سبک پارامتریک و تولید و تحلیل به کمک کامپیوتر است. این نرم افزار محیط‌های کاری مختلفی را در اختیار کاربران قرار داده و به آن‌ها امکان می‎دهد از یک محیط به محیط دیگر سوئیچ کنند.4.    نرم افزار Fusion 360: این نرم افزار هم یک نرم افزار طراحی سه بعدی همه‌کاره و قدرتمند است که از ابزارهای مدل سازی مختلفی استفاده می‌کند. این برنامه قابلیت طراحی مبتنی بر کامپیوتر (CAD) و ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) را دارد.

معماری پارامتریک چیست

کاربرد معماری پارامتریک در ساخت مدل معماری و دکور

همانطور که می‌دانید، طراحان و معماران برای اینکه یک تصویر کلی از ایده‌های خود داشته باشند ماکت آن‌ها را می‌سازند. به این ترتیب آن‌ها یک نمونه کوچک از آنچه قرار است ساخته شود را مقابل چشمان خود دارند و می‌توانند آن را از تمام جوانب بررسی کرده و تصویر ذهنی خود را به دیگران نشان دهند. اما مشکل اینجاست که ویرایش مدل‌های کامپیوتری و ماکت‌ها کمی سخت و زمانبر خواهد بود؛ یعنی اگر مشکلی در طراحی ماکت وجود داشته باشد، به سختی می‌توان آن را اصلاح کرد.

اینجاست که نقش و کاربرد طراحی پارامتریک در مدلسازی معماری مشخص می‌شود! این سبک طراحی به معماران امکان می‌دهد تا تنها با تغییر پارامترها، به راحتی فرم کلی ماکت را تغییر داده و همچنین بسیاری از موارد دیگر مثل تاثیر متریال مختلف روی سازه، وضعیت سازه در شرایط حرارتی و روشنایی مختلف و بسیاری موارد دیگر را تجزیه و تحلیل کنند. به این ترتیب به شکل قابل توجهی در زمان و هزینه‌های ماکت سازی صرفه جویی خواهد شد.

نمونه‌های معماری پارامتریک که توسط مجموعه پارس فوم کات ساخته شده است

پروژه جادوی الوند

معماری پارامتریک - جادوی الوند

پروژه جادوی الوند انجام شده در تابستان ۱۳۹۵ با ابعاد ۳۰ متر مربع در مدت ۴ روزکاری با ویژگی طرح اسلیمی ایرانی ، تحویل و نصب گردیده شده است .

پروژه ساختمان همدان

پروژه ساختمان همدان انجام شده در پاییز ۱۳۹۲ و برای همدان به سفارش آقای بیات در مدت ۱۵ روزکاری با ویژگی نمای گرانیت، تحویل و نصب گردیده شده است .

جادوی ماهر (سقف پارامتریک فروشگاه ماهر)

معماری پارامتریک - ماکت پارامتریک
فروشگاه جادوی ماهر

این پروژه با طراحی منحصر به فرد و استفاده از فوم xps در سال ۹۳ در شهر همدان اجرا گردید. در این پروژه که سقف آن توسط پارس فوم کات مدل سازی، ساخت و اجرا گردید، ،که قطعات متعددی را شامل می‌شد و هر قطعه دارای کد شناسه و محل قرارگیری مخصوص خود بود.

نمونه‌های جهانی معماری پارامتریک

از جمله معروف‌ترین نمونه‌های طراحی شده به کمک معماری پارامتریک در جهان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·      شهر بی انتها در لندن

·      پل آتیراو قزاقستان

·      دفتر JetBrains روسیه

·      معماری مرکز فرهنگی حیدر علی اف

·      استادیوم آشیانه پرنده پکن

·      معماری هتل شهر رویاها

·      محله فرهنگی پایدار هلند

·      نمایشگاه اکسپو دبی 2020

جمع‌بندی

در این مطلب سعی کردیم در مورد معماری پارامتریک با شما عزیزان صحبت کرده و تاثیر این نوع معماری را در ساخت مدل‌های معماری، انواع نمای ساختمان و دکور بررسی کنیم؛ همچنین تمام مزایا و کاربردهای این سبک از طراحی سه بعدی را به شما عزیزان معرفی کردیم. امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده و از مطالعه آن لذت برده باشید.

مجموعه پارس فوم کات با سال‌ها تجربه در ساخت مدل‌های معماری با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها و متریال‌های ابداعی خود در کنار شماست تا شما بتوانید رویایی که در سر دارید را به یک مدل معماری ملموس تبدیل کنید.

شروع سفارش در مجموعه پارس فوم کات

معماری پارامتریک چیست؟

معماری پارامتریک تکنیکی است که در آن مهندسان از الگوریتم‌های کامپیوتری برای طراحی و ساخت محصولات یا ساختارهای پیچیده و سفارشی استفاده می‌کنند. این فرآیند به طراحان امکان می‌دهد تا مجموعه‌ای از پارامترها یا متغیرها را در رایانه وارد کنند؛ سپس الگوریتم‌های مربوطه از آنها برای ایجاد یک راه‌حل منحصربه‌فرد استفاده می‌کنند.

معروف ترین نرم افزارهای معماری پارامتریک چه نرم افزارهایی هستند؟

از جمله معروف ترین نرم افزارهای مورد استفاده در معماری پارامتریک می توان به سالیدورک، راینو و کتیا اشاره کرد.

آیا می‌توان برای ماکت سازی از معماری پارامتریک استفاده کرد؟

بله؛ این سبک معماری طراحی و ساخت ماکت را بسیار ساده‌تر کرده و با دردسترس قرار دادن امکانات و ابزارهای مختلف، باعث صرفه جویی در زمان و هزینه‌های مربوط به ماکت سازی خواهد شد.

  • پارامتریک
  • معماری
  • معماری به سبک پارامتریک
  • معماری پارامتریک
0 پسند

نوشته های مرتبط

خبرها بازتاب توانمندی پارس فوم کات در ماهنامه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
خرداد 8, 1396در خبرها 0 نظرات 0 پسند

بازتاب توانمندی پارس فوم کات در ماهنامه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی

پروژه ها همکاری پارس فوم کات و  آتلیه فطرس
فروردین 20, 1394در پروژه ها 1 نظرات 0 پسند

همکاری پارس فوم کات و آتلیه فطرس

دیدگاهتان را بنویسید

برای لغو پاسخ اینجا را کلیک کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسترسی سریع

  • نخست
  • نمونه کارها
  • بلاگ
  • تماس با پارس فوم کات
  • سفارش آنلاین

دسته بندی پروژه ها

  • ابزار داخلی ساختمان
  • المان و مدل حجمی سه بعدی
  • تم پارک و شهربازی
  • تم فانتزی و کودکانه
  • دکور تالار و باغ تالار
  • دکور تلویزیون
  • دکور حجمی موقت
  • دکور مذهبی
  • غرفه نمایشگاهی
  • فونت و لوگو حجمی سه بعدی
  • ماکت تبلیغاتی
  • مبلمان و المان شهری
  • مجسمه و تندیس
  • مدل صنعتی
  • مدل فومی ریخته گری
  • معماری پارامتریک
  • معماری خاص
  • نمای ساختمان
  • درباره ما
ماژول تصویر
  • پردیس، باغکمش، کوچه صنعت، پلاک ۹

  • 021-91304854

  • 021-26474135 - 021-26474271

هنر لمس ایده ها