در حال حاضر برای ساخت ماکت های صنعتی و ماکت های معماری روش های ساخت متنوعی وجود دارد که در آنها متریال و مواد گوناگونی می توانند دخالت داشته باشند. از جمله موارد ساخت ماکت های متنوع ساخت ماکت با فوم می باشد که غالبا در ساخت ماکت با فوم متریال های دیگری در روش های ساخت سریع ماکت به وسیله فوم وجود دارد.

ماکت سازی با فوم های ریز بافت و فشرده

فوم ها اصولا وزن سبکی را داشته و به راحتی در شکل های مختلف برش خورده می شوند. پس بنابراین در اکثر  ماکت هایی که  ترکیب بندی ها و حالت های پیچیده ای داشته و فرم خاصی را در بر گرفته باشند  استفاده از فوم می تواند نقش به سزایی را در ساخت این گونه ماکت ها اجرا نماید. از این رو فوم های متداولی را که برای ساخت انواع ماکت ها کاربرد دارند با نام های فوم زرد و همچنین فوم آبی معرفی می نمایند. البته باید به این موضوع مهم توجه داشته باشید که کار کردن با فوم های ماکت سازی خصوصا فومی که به رنگ زرد می باشد می تواند سلامت انسان را به مخاطره اندازد پس بنابراین لازم است برای برای ساخت ماکت های گوناگون و روش های ساخت سریع ماکت به وسیله فوم از ماسک و حتما تهویه ی مناسبی استفاده شود. زیرا فوم های متشکل از دانه های ریزی هستند که در حین استفاده از آنها به راحتی از راه تنفس انسان وارد ریه ی فرد شده و در مدت زمان طولانی ممکن است آسیب های جدی را به ریه  وارد نموده و شخص سازنده ی ماکت مبتلا به سرطان ریه شود.

ساخت ماکت با استفاده از پلاستوفوم

یونولیت ها یا همان پلاستو فوم ها نوع رایجی از فوم ها بوده که برای ساخت ماکت های گوناگون کاربردهای فراوانی خواهند داشت. غالبا برای ساخت اتود و یا همان ساخت طرح اولیه ی ماکت ها از این نمونه فوم ها استفاده می شود البته لازم است بدانید که کاربرد پلاستو فوم ها یا همان یونولیت ها به گونه ای است که میزان عملکردشان بسیار کمتر از فوم های زرد و آبی می باشد از این رو بیشتر ماکت های حجمی که جزییاتی را در خود شامل نشده باشند را با پلاستوفوم ها مورد ساخت قرار می دهند. مهندسین اجرایی ساخت ماکت های مختلف برای ساخت ماکت هایی که لازم است دارای جزییاتی متنوع باشند به ندرت پیش می آید که این نمونه از فوم ها را به کار ببندند.

روش های ساخت سریع ماکت به وسیله فوم

برای ساخت ماکت با فوم علاوه بر حضور فوم اصلی لوازم دیگری مانند چوب  بالسا، مقوا، مواد شکل پذیری مانند چسب چوب، خمیر ماکت سازی، کاغذ و گچ همچنین موادی برای متصل کردن سازه ها مانند پارچه و نخ و البته اجزای دیگری مانند سنگ، درخت، انسان، چمن، پنجره و…لازم است. نکته ی ضروری است این می باشد که فوم ها در ضخامت های مختلفی هستند پس لازم است تا بسته به ساخت ماکت با فوم اندازه ی آن تعیین شود هیچ گاه از چسب هایی که بر پایه نفتی هستند در فوم استفاده نشود تنها از چسب چوب و یا چسب مخصوص ماکت سازی در ساخت ماکت با فوم به کار برده شود. در ابتدا لازم است تا فوم به تخته کاری چسبیده شود تا در حین الگو کشیدن فوم لغزشی نداشته باشد  سپس الگوی اولیه  به کمک مدادی نوک تیز و یک خط کش فلزی به دقت روی فوم انتقال داده شود کار مناسبی می باشد که خطوط طراحی شده بر روی فوم شماره گذاری شوند.  در برش دادن فوم ها خصوصا فوهای ضخیم لازم است تا از تیغ جراحی استفاده شود کاترها هم می توانند عمل برش را انجام دهند البته باید خیلی تیز باشند تا از خطوط بیرون نزده و ساخت ماکت را دچار معایبی نکند زیرا اصلی ترین پایه ی ساخت ماکت با فوم بر روی برش صحیح و دقیق فوم پیاده خواهد شد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *